Renee Zetterman

Jag tog studenten 2009. När jag gick i trean hade jag min praktik på ett turridningsstall på Island (Eldhestar) och nästan direkt efter jag tagit studenten åkte jag tillbaks och arbetade hos dem. Jag bodde där i drygt ett halvår innan jag åkte hemåt igen. Eftersom jag inte riktigt visste vad jag ville göra, extrajobbade jag som stallansvarig på en ridskola en tid, och bestämde mig sedan för att börja plugga igen.

Nu går jag sista året på Biologiska Yrkeshögskolan i Skara, där jag läser deras grundutbildning i hovslageri. Det är en riktigt rolig utbildning och jag trivs jättebra! Tanken är att jag ska starta mitt eget hovslageriföretag söder om Stockholm när jag är färdig.
Har även passat på att resa tillbaks till Island och jobba hos Eldhestar under sommarlovet och har planer på att åka en sväng nästa sommar också.

Att välja Djurgymnasiet var något av det bästa jag gjort! Jag lärde mig enormt mycket som jag kommer att ha användning av i framtiden, trots att jag inte har några planer på att arbeta inom djurpark. Hade lyxen att ha riktigt bra lärare och den allra bästa klassen man kan tänka sig! Fick dessutom fantastiska upplevelser på både olika praktikplatser och studiebesök med skolan.

Leave a Reply