Marlene Neonberger

Efter studenten 2009 arbetade jag först på Chang Dobels hundcenter, flyttade efter det till Göteborg och arbetade i stall på olika orter, som tillridare av unghästar och fullblod. Jobbade även som hästskötare under några månader.

Efter det sökte jag jobb på Huveröds hund och katt i Kållered, som sedan gick över till att bli Arken Zoo. Där arbetade jag i ett år. Därefter flyttade jag hem till Stockholm igen. Från mitt arbete i Göteborg var dom mer än nöjda med min arbetsinsats, så de skickade ut ett mail till butikerna i Stockholm om att jag skulle flytta hem. Jag fick svar direkt och fick anställning på Arken Zoo i Täby centrum. Just nu arbetar jag heltid som butiksansvarig. Ett roligt och givande jobb. Jag träffar massor av människor och får arbeta med djur och djurfrågor. Det roligaste är alla kunder man får träffa och hjälpa människor att hitta bra och alternativa lösningar på eventuella problem som kan uppstå i djurägarlivet, men även vanlig rådgivning.

Mina år på Djurgymnasiet känner jag har hjälpt mig oerhört mycket.  Man får en bred kunskap, en kunskap som man har nytta av i det faktiska arbetslivet. Det stora utbudet av kurser och tillvalskurser gav mig en stor möjlighet att välja olika jobb. Även om jag gick Häst-profilen, så har de andra kurserna gett mig möjligheter att söka andra typer av arbeten. Mängden praktik har också varit till stor nytta. Man vidgar sitt kontaktnät och det är en stor och viktig del på dagens arbetsmarknad.

Leave a Reply