Tiffanie Kjell

Jag gick på Djurgymnasiet, inriktning häst, åren 2007-2010. Jag har alltid haft ett stort intresse för djur och framförallt hästar. Stallet har alltid varit mitt andra hem! Jag fick i ganska tidig ålder intresse för travsporten och jag bodde granne med ett stall där det stod en del travare som jag fick hjälpa till att träna och följa med ut på tävlingar med.

Djurgymnasiet är en härlig skola där alla (lärare som elever) har samma intresse, Djur! Det finns allstå alltid någon att prata med. Jag utvecklades otroligt mycket som hästmänniska under mina tre år på Djurgymnasiet. Inom hästprofilen hade vi så kallade ”tyresödagar”. Dessa dagar var vi ute på Tyresö ridskola och hade praktiska och teoretiska lektioner inom häst. Vi gjorde allt från att ha stalltjänst där morgonfodringen och morgonmockningen ingick till att ha två ridpass i rad.

En månad efter att jag tagit studenten fick jag ett samtal från Solna ridskola om ett jobberbjudande. Jag gjorde en 5 veckor lång praktik på Solna i åk 2 och jag fick MVG på praktiken med kommentaren ”får jättegärna söka jobb hos oss efter avslutad utbildning.”

Idag är jag diplomerad hästskötare och jobbar som just hästskötare på Solna ridskola. Som hästskötare gör jag allt ifrån att mocka till att rida till ridskolehästar. Jag börjar kl 7:00 på morgonen med fodring och sedan mockas hela stallet. När vi är klara tar vi en liten rast för att sedan börja se över alla hästarna och ta hand om ev. skador och rida/utbilda innan lunch fodringen. På eftermiddagen så borstar vi igenom hästarna och förbereder dem för lektion och hjälper barnen att tränsa. I mitt arbete träffar jag mycket olika människor och barn, det roligaste är att få lära ut och dela med sig av sina kunskaper om hästar.

Jag kommer alltid att hålla på med hästar på ett eller annat sätt!

Leave a Reply