Angelica Skärberg

Jag gick i en av de första klasserna djursjukvård/hund och hade i tanken redan innan skolstart att jag skulle arbeta på ett djursjukhus. Det ändrades snabbt till att arbeta bara med hundar. Kanske rehabilitering? Kanske hunddagis, kanske något annat? Efter skolan blev det ett tag med hunddagis och sen en lång period som hundfrisör. Men jag beslutade mig att flytta till Göteborg och börja mitt liv i en liten stad som sambo, med en underbar skärgård, lugnet och allt det där nu alla älskar med Göteborg… jag saknar ibland storstan!

Här i Göteborg jobbar jag nu som hundinstruktör och lever enbart på detta. Jag tränar hund från morgon till kväll, och har kurser på kvällarna. Just nu har jag lilla Moa (japansk spets), Alva (samojed) och har precis lämnat ifrån mig min Hera (malenois) som förhoppningsvis ska bli polis.

Själva instruktörsyrket är det inte så mycket att säga om, alla vet ju vad det är. Valpkurser, vardagslydnad, privatträning, aktivpromenad m.m. Men det som för mig är mitt kvitto på att jag är en fena på att träna hund är när min chef ringer mig och frågar om jag kan ha en malenois hemma ett tag för att träna henne, (då hade jag bara jappen). Det skulle innebära att hon skulle bo hos mig tills hon vara redo för polisens lämplighetstest. Hon var understimulerad och hade inte fyra tassar på marken. Det tog kanske 1-2 veckor så var hon lugn ute och inne. Jag lärde henne simma så vi kunde simträna i sjön, dra däck för att få upp muskler, cykla och få kondition, lydnad, spår, sök m.m. Hon är mitt kvitto.

Mitt upp i allt kom samojedvalpen in i mitt liv, och även hon ska ju tränas, allt jag lärt mig ska ju föras över på någon.

Aldrig någonsin trodde jag att jag en dag skulle stå och ha kursen dag ut och dag in, prata in för massa folk och lära ut, att det skulle bli mitt jobb och enda inkomstkälla.

Som avkoppling och distans till hundarna så fotograferar jag mycket, mest natur, som en dag kanske blir mer än bara foton som bara ligger och dammar.

Det händer inte så mycket mer än detta kan man säga. Jag satsar helhjärtat på detta och hoppas en dag kunna bli ett av de stora namnen som finns.

Jag har Djurgymnasiet att tacka för alla bra lärare som gett inspiration och lärdom. Och som verkligen visar att skolan inte ska vara tråkig utan gör att det blir roligt.

Jag ser att skolan utvecklas hela tiden och det är jättekul för er!

Leave a Reply