Emelie Joons

Jag heter Emelie Joons och gick utbildningen mellan år 1999-2002. Redan som barn visste jag att jag ville jobba med djur men då som veterinär (man vet ju inte så många fler djurjobb som barn). Men det ändrades då jag istället blev intresserad av hundar och att jobba med hundar.

När jag skulle välja till gymnasiet var jag osäker på vilken utbildning jag skulle ta, för då gällde det ju verkligen min framtid. Jag valde till slut djurvård då jag ansåg att det är bättre att ha kul, få bra betyg och i sådana fall plugga in extra ämnen, än att ha alla ämnen men sämre betyg. Jag är supernöjd med mitt val och ångrar ingenting. Jag hade jättekul under skoltiden och har fortfarande bra kontakt med mina gamla lärare.

Under gymnasietiden så stärktes min vilja att jobba med hundar. Jag ville starta ett eget hundcenter med dagis, kurser, affär, sim och problemhundsträning. Därför valde jag att ha en praktik hos Hundens Hus där jag fick vara med på kurser, problemhundsträning och simträning för hundar. Mina andra praktikplatser under utbildningen var Alba Zoo (djuraffär), Djursjukhuset Bagarmossen och Dickersonspark Zoo (en djurpark i USA). Det jag fick lära mig på mina praktikplatser har jag absolut haft nytta av i arbetslivet idag.

När jag tog studenten började jag söka jobb meddetsamma. Det var först efter sommaren som jag fick jobb och då på ett hunddagis. Under tiden som jag jobbade på dagiset började jag plugga till lydnadsinstruktör på Hundens Hus. Det var en jätterolig och lärorik utbildning.

Leave a Reply