Djurgymnasiet

Djurgymnasiet är en friskola som grundades 2002 och ägs av Animallogos AB. Det är en liten skola med en lugn och trygg atmosfär. På skolan finns ca 280 elever och 50 personal.  Skolan har moderna lokaler och ligger centralt i Stockholm (vid Liljeholmen). Vi har en egen djuravdelning och ett eget hunddagis.

Hos oss läser du Naturbruksprogrammet, inriktning djurvård. Här kombineras gymnasiegemensamma ämnen till exempel engelska, svenska och matematik med olika djurvårdsämnen som är inriktade på våra olika profiler. Utbildningen leder till att du blir väl förberedd för att kunna arbeta med djur.

4 profiler

Som elev studerar du på en av våra fyra profiler:

 

Hos oss är all undervisning lärarledd och det ger hög kvalitet. Alla våra lärare i djurkurser och instruktörer har specialistkompetens efter att själva ha arbetat med djur under många år.

En examen från Djurgymnasiet öppnar inte bara upp för ett intressant yrke med direkt koppling till djur. Med en utökad studieplan får du också en grundläggande behörighet att söka till universitet och högskola.

På skolan har vi ett väl fungerande elevhälsoteam som består av skolsköterska, kurator, specialpedagoger, SYV och praktiksamordnare. I vår Studio kan elever med behov av särskilt stöd få hjälp med sina studier av våra specialpedagoger.

Skolan är väl etablerad och har ett gott rykte i branschen. Vårt kontaktnät gör att du kan förvänta dig spännande föreläsare, intressanta studiebesök, högklassig praktik m.m.

Alla elever får under sin tid på skolan låna en bärbar dator.

Vi har ett skolkafé som har öppet varje dag där du kan köpa nyttiga mellanmål.

Fria SL-kort oavsett hur nära eller långt bort från skolan man bor.

Fri lunch serveras i en restaurang som ligger i samma kvarter som skolan.

Vår vision

  • Vår målsättning är att ge våra elever en utbildning så att de i framtiden kan förverkliga sina drömmar, att arbeta med djur.
  • Vi strävar hela tiden efter att utvecklas och ligga steget före.
  • Vi vill att elever och föräldrar ser vår skola som aktuell och nyskapande, där det är roligt att gå.
  • Genom ett kontinuerligt kvalitetsarbete vill vi försäkra oss om att skolans verksamhet håller en hög kvalitet.
  • Vi vill vara en skola präglad av trygghet och arbetsglädje för elever och personal.