Hundcenter

Djurgymnasiets Hundcenter finns i fräscha och rymliga lokaler på Elektravägen 31 i Västberga. Vårt hunddagis har plats för 35-50 hundar, som är indelade i grupper beroende på hur stora eller små de är. Hundarna vistas i trevliga hundrum där varje hund har en egen plats.

Skolans hundcenter fyller en viktig funktion i utbildningen för våra elever som läser profil Hund och profil  Djursjukvård. Genom hunddagiset ges möjlighet för alla elever att ha tillgång till en hund i undervisningen. På hundcenter finns en lektionssal där vi har många lektioner i olika hundkurser och i djursjukvård.

Moment som att lägga tassbandage, öva klickerträning, titta på hundars beteende eller träna på raskunskap är exempel på vad vi gör under lektionstid.

Hundcenter har även en stor och ljus inomhushall på 170 kvm för hundträning . Den passar bra för all form av hundsport som t.ex. agility, freestyle, lydnad och annan träning som kräver ett större utrymme. Detta är en unik tillgång  för vår  skola. Under sommarhalvåret sker mycket träning utomhus, men under den mörka årstiden är vi glada åt att kunna träna inomhus.

Hundcenter är ett ovanligt hunddagis där vi använder dagishundarna för olika moment i undervisningen. Hundägare får skriva på ett avtal där de tillåter att vi gör detta. De flesta hundarna blir väldigt glada när eleverna är där och tränar med dem!  Men naturligtvis behöver ingen hund göra något som den upplever som negativt.

Läs mer på Hundcenters egen hemsida med mer information och bilder.

Länk till Hundcenters hemsida