Polar Park – Bardu, Norge

Jag har varit på Polar Park, som ligger i princip allra längst upp i Norge. Det sägs vara världens nordligaste park och det stämmer säkert med tanke på hur kallt det kunde bli där. Djuren som parken har är enbart nordiska, så som varg, björn, ren, lodjur och fjällräv.

En vanlig dag kunde börja med att parkens enda mink och utter skulle få mat, och dessa två bodde ihop utom synhåll för besökare. Sedan fick klövdjuren mat och alla rovdjur matades senare på eftermiddagen.

Jag fick dock inte bara hålla på och mata djur utan jag fick även hålla guidningar inne hos parkens fjällrävar där besökare fick komma in och mata och klappa dem. Jag fick också chansen att gå in till några av vargarna och se dem på riktigt nära håll. Det var en av de bästa upplevelserna i mitt liv!

En annan sak jag också fick göra var att hjälpa till att bygga upp ett stort tält som skulle användas av besökare, vilket var jobbigt men roligt. Att ha kontakt med besökarna var även det en stor del av jobbet. Det hände att det kom stora grupper som skulle in i parken och då var det extra mycket att hålla koll på, vilket jag bara tyckte var kul.

Jag har aldrig fått uppleva så många olika saker som jag fick göra på Polar Park, och all min kunskap som jag lärt mig under mina tre år på Djurgymnasiet sattes verkligen på prov!

/Klara DP-11