Elever berättar


Jennifer

Jag gick djursjukvårdsprofilen under åren 2008-2011. Efter studenten extrajobbade jag på ett hunddagis samt var ute och reste innan jag påbörjade ett vikariat på Nyköpings smådjursklinik 2012. I början av 2013 hittade jag ”hem” till Evidensia Södra Djursjukhuset där jag fortfarande arbetar och trivs mycket bra.
Hösten 2017 kom jag äntligen, med skräckblandad förtjusning, in på det treåriga Djursjukskötarprogrammet på SLU i Uppsala. Äntligen ett steg närmare min dröm om att bli Legitimerad djursjukskötare! Att ta steget och lämna sin trygga vardag och sina underbara kollegor var inte lätt, men jag ångrar det inte en sekund nu och som tur är kan jag fortfarande jobba extra under tiden. Utbildningen har givit massor med ny kunskap och givit mig möjligheten att fördjupa mig inom anestesi, vilket jag tycker är väldigt intressant. Efter examen ska jag påbörja en internutbildning på min arbetsplats för att bli narkossköterska och kombinera detta med mitt arbete på akutmottagningen.
Åren på Djurgymnasiet gav mig en väldigt rolig gymnasietid i en familjär stämning med en bra grund att stå på inför mitt framtida yrkesliv. Jag rekommenderar varmt Djurgymnasiet till de som är intresserade av djursjukvård – för skolan, personalen och utbildningen är helt fantastisk! Jag kunde inte fått en bättre skola eller introduktion till branschen!


Jennifer

Efter ett år på ett annat gymnasium kändes det väldigt bra att byta till Djurgymnasiet där ens intresse stod i fokus! Trots mitt brinnande hundintresse så valde jag att gå djursjukvård 2013-2016, delvis för att jag funderade på att vidareutbilda mig till veterinär.

Skolan hade roliga kurser som hölls av bra lärare och som blandades med praktiska övningar på skolan och hundcentret. Detta gav en hel del bra erfarenhet att ta med ut på praktiken, vilken i sig, ger en bra inblick inom det område man har inriktat sig på.

Praktiken gav mig ett sommarjobb i Tranås direkt efter studenten. Genom deras kontakter fick jag efter det jobb på Tumba veterinärklinik. Där är jag kvar än idag som djurvårdare/receptionist. Jag uppskattar verkligen min arbetsplats men praktiken gav mig insikt i att just veterinär är inget som jag vill utbilda mig vidare till, och det hade jag inte vetat om jag inte hade bytt skola. Så jag är väldigt glad över att jag fick spendera 3 år på Djurgymnasiet!


Ebba

Jag gick på Djurgymnasiet 2016-2019, inriktning djursjukvård. Jag kommer särskilt ihåg alla praktiska lektioner och praktikveckorna på både hunddagis och djurkliniker.

Jag fick sommarjobb på Falu Djursjukhus och började jobba där tre dagar efter studenten. Efter några veckor blev jag tillfrågad om jag ville fortsätta även efter sommaren och jag tackade självklart ja. Jag tillbringar mina dagar på vårdavdelningen, operationsavdelningen och akutmottagningen.

Djurgymnasiet öppnade dörren för mig att få jobba med det som jag har drömt om sedan barnsben. Jag kan inte tänka mig att jobba med någonting annat!


Moa

Jag gick linjen djursjukvård på Djurgymnasiet åren 2017-2019. När jag tänker tillbaka på min gymnasietid så tänker jag främst på det trygga och hemtrevliga klimatet som skolan hade. Klasskompisarna tillsammans med lärarna och kurserna gjorde det väldigt roligt att gå till skolan.

Något annat jag minns med glädje är praktikperioderna som jag hade på djursjukhus. Dessa värdefulla veckor gav mig möjlighet att utöva det jag hade lärt mig i klassrummet och inte minst lära mig mer om hur det är att jobba inom djursjukvård. Med erfarenheterna jag samlade på mig där blev jag än mer säker på att det var detta jag ville jobba med i framtiden.

Tack vare fina rekommendationer från skolan fick jag ett sommarvikariat på Evidensia Djurkliniken Nacka där jag började jobba tre dagar efter studenten. Nu är sommaren över och jag kommer att bli kvar på kliniken ett år framåt.

Jag är så tacksam för den roliga gymnasietiden jag fick och alla dörrar som Djurgymnasiet har öppnat för mig! Om jag skulle gå tillbaka i tiden och välja gymnasium på nytt hade jag valt Djurgymnasiet igen, alla dagar i veckan.


Emma

Direkt efter studenten 2011 flyttade jag upp till Sundsvall i ett halvår för att arbeta på Veterinärhuset Södra berget, där jag också praktiserat. När mitt vikariat där tog slut flyttade jag hem igen och började söka jobb.

Jag fick jobb som djurvårdare på Bagarmossens djursjukhus och spenderade mina dagar på vårdavdelningen, mottagningen och akuten, men även mycket på röntgen.

2014 erbjöds jag ett jobb som djurvårdare på Djursjukhuset Sundsvall vilket jag tackade ja till. Där är jag nu kvar efter två års tjänstledighet för att plugga musikalartist på folkhögskola. Min tjänst idag är djurvårdare med ansvar för mottagningen och akuten. Nu i vinter ska jag även påbörja kursen för att bli djurvårdare på nivå 3.

Min tid på Djurgymnasiet gav mig en bred grund att stå på, och utbildningen har gett mig ett yrke där jag ständigt har möjlighet att utvecklas och att lära mig nya saker!


Harriet

Jag har alltid vetat att det är med djur och omvårdnaden av dessa som jag vill hålla på med och därför valde jag att på gymnasiet läsa inriktningen Djursjukvård och den lade en väldigt bra grund för mig. Eftersom jag var inställd på att läsa till veterinär efter gymnasiet var jag tvungen att först läsa ett naturvetenskapligt basår direkt efter mina studier för att få behörigheten. Efter basåret  jobbade jag ett år för att ha råd att eventuellt studera till veterinär utomlands. Jag visste, och vet fortfarande, hur svårt det är att ta sig in på veterinärutbildningen i Sverige.

Efter att jag jobbat ett år, sökte jag istället till djursjukskötareutbildningen och tänkte att det nog var det jag ville hålla på med. Utbildningen var fantastisk och jag trivdes jättebra och fick använda alla mina kunskaper jag fått på gymnasiet. Men jag kände att jag ville veta mer om allt det medicinska. Vi läste väldigt mycket om omvårdnaden, men snuddade bara lite på ytan när det kom till det medicinska. Och jag ville ju veta ALLT om det. Så jag kom fram till att det var veterinär jag skulle bli i alla fall. Parallellt med djursjukskötareutbildningen pluggade jag de kurser jag behövde komplettera med. Det tog väldigt mycket tid, men i slutändan gick det bra. Jag klarade det! Jag kom in på veterinärutbildningen och lever nu min dröm kan man säga. Jag älskar det! Det är otroligt mycket plugg, otroligt utmattande och svårt, men också så fantastiskt, otroligt ROLIGT! Jag ångrar inte en sekund att jag sökte in till veterinärutbildningen.

Och att jag gick på Djurgymnasiet? Det ångrar jag inte ens en tiondels sekund!