hast-praktik-rida

Inriktning Häst - Utgått

Är hästryggen och stallet de ställen där du trivs allra bäst? Skulle drömutbildningen vara tillsammans med hästar? Då är vår inriktning Häst precis den utbildning du ska söka till! Vår hästutbildning ger dig all kunskap, såväl teoretisk som praktisk, som du behöver för att kunna jobba professionellt med hästar eller läsa vidare på högskola.

Under dina tre år på vårt populära ridgymnasium får du en oförglömlig tid. Varje vecka innehåller självklart ridning. Lektionerna leds av skolans egna ridlärare, men också av kända tränare inom hoppning och dressyr. Din sits, dressyrens olika rörelser, hästens form och hoppning är bara lite av det som står på schemat på vårt hästgymnasium.

Hästar är inte bara en hobby utan också en framtidsbransch. Vår hästutbildning tar dig igenom allt från foder och avel till longering, sårbandagering och löshoppning. Dessutom får du praktisk träning hos hovslagare och en möjlighet till tappskokompetens. I din utbildning ingår också att köra travhäst på Solvalla!

Roligare praktikveckor med häst

Vi vill att du verkligen ska få känna på hur roligt det är att jobba med hästar, därför satsar vi på din praktik. Under åk 1 spenderas två dagar i veckan på ridskola, den ena dagen är praktik och den andra dagen rider du på Tyresö ridskola. I åk 2 och 3 har du totalt 10 veckors praktik. Vi har ett nära samarbete med ridskolor, stuterier och kända tränare i dressyr, hoppning och fälttävlan runt om i landet. Det gör att vi enkelt kan hitta en bra praktikplats som möter dina framtidsvisioner. Kanske hittar du till och med ditt drömjobb under praktiken?

Ett steg närmre din framtid

Efter att du gått inriktning Häst hos oss så öppnas dörrarna till en härlig framtid med hästar som yrke. Här ges grunden till dig som vill studera vidare till exempelvis hippolog eller ridlärare. En väl genomförd utbildning leder till en yrkesexamen som hästskötare. Många av våra tidigare elever har idag hittat sina drömjobb både i Sverige och utomlands. Hur långt kan du nå? Det är bara du själv som sätter gränserna för din framtid!

Här arbetar några av våra före detta elever:

Gladö ridskola
Botkyrka ridskola
Djurgårdens ridskola
Solna ridskola
Polisrytteriet
Beridna högvakten
Sadelmakeri
Dressyrstall i Tyskland
Helena Persson, hoppryttare på internationell elitnivå
Svante Johansson, hoppryttare på internationell elitnivå
Hannes Melin, fälttävlansryttare på internationell elitnivå

Vill du veta mer om Djurgymnasiet?