Elever berättar


Elin

Jag gick på Djurgymnasiet 2015-2018 och lärde mig mycket som jag har användning för idag i mitt jobb som hästskötare. Just nu jobbar jag på Tyresö ryttarförening där jag jobbar i stallet, har lektioner och ansvarst för funkisridningen. Det jag tyckte var roligast i skolan var helt klart praktiken som var varierad då man både fick vara på travstall, stuteri, ridskola och tävlingsstall. Det är tack vare praktiken jag fått det jobb jag har idag!
Under första året i gymnasiet fick jag jobberbjudande på Tyresö ryttarförening och jobbade sedan extra där genom hela gymnasietiden.

Efter studenten har jag haft lite olika jobb, men vet helt säkert att det är hästar jag vill jobba med. Därför är jag glad att jag valde hästlinjen och Djurgymnasiet som gav mig mycket av den kunskap jag har idag.


Jessica

Jag gick på Djurgymnasiets hästinriktning 2007-2010. Under dessa tre år lärde jag mig otroligt mycket grundläggande kunskaper om hästar som biologiska varelser, om rid-och körkonst samt om ridsportens olika discipliner. Djurgymnasiet gav mig en bred plattform och trygghet i hur man arbetar systematiskt och föredömligt med hästar.

På Djurgymnasiet fick jag även goda möjligheter till att finna nya kontakter inom hästbranchen genom APL som jag idag även har glädje av. Jag minns speciellt en lärare som sa till oss elever innan vi släpptes ut på APL: ”Komihåg att arbeta föredömligt och vara stolta för det ni kan. Ni vet aldrig vem som blir er framtida arbetsgivare”. Detta är något som jag burit med mig genom åren och det har slagit mig många gånger att visst är det så. Med den grundinställningen har jag fått uppleva många roliga och utvecklande arbeten inom hästbranchen och Djurgymnasiet var startskottet för min resa ut i hästvärlden!

Idag är jag 28 år och utbildad hipplog med inriktning ridhäst och level II ridinstruktör. Jag arbetar på en hästanläggning som stallchef och träningsansvarig för vattenbandsträning och rehabiliteringsträning på häst.


Jossan

Jag gick på Djurgymnasiet år 2016-2018 inriktning Häst. Det var den bästa skoltiden jag haft! Skolan är supermysig, väldigt bra lärare & mentorer och man får väldigt bra stöd utöver lektionerna om man behöver det.
Det allra bästa var nog praktiken och dagarna vi var i stallet med klassen. Det som var extra kul var att praktiken hade olika inriktningar (ridskola, travstall, stuteri, tävlingsryttare) och att skolan fixar platser åt en.

Efter studenten jobbade jag hos hoppryttaren Helena Persson en period och jobbar sedan ett år tillbaka som hästskötare på ett stall i Vendelsö. Jag tycker det är en stor fördel att jag faktiskt kan jobba med det jag älskar. Jag träffar mycket folk, är ute i naturen och så klart med hästarna vilket betyder så mycket!
Jag är så glad att jag valde detta gymnasium och vill framförallt hylla mina lärare Annika, Laila & Freddan för allt stöd, pepp och motivation ni gav mig!

Vill ni också kunna leva era drömliv som jag, tveka inte att söka till Djurgymnasiet! 😃


Caroline

Jag gick på Djurgymnasiet 2014 till 2017. Åren på skolan var bra, speciellt eftersom man får möjlighet att lära sig så mycket om det som är ens stora intresse och blir examinerad hästskötare på köpet. Efter gymnasiet jobbade jag lite på en ridskola ett tag. När det kom ut en ansökan om att Polisrytteriet sökte höstskötare så då sökte jag dit och fick jobbet! Vi hjälper bland annat poliserna att göra iordning hästarna inför olika jobb de ska ut på, allt från högvakten till fotbollsmatcher eller eftersök av försvunna personer. Där emellan fixar vi allt som ska göras i stallet och pysslar om hästarna som i vilket annat stall som helst.

Nu har jag jobbat här i ungefär 2 år och trivs superbra, helt klart ett av de bästa hästskötarjobben man kan ha!


Erica

Världens bästa skola som verkligen tar hand om sina elever, finns hjälp för alla och lärarna hjälper en att nå sina mål!

Jag gick på Djurgymnasiet i 4 år och har aldrig trivts så mycket i en skola. Efter gymnasiet insåg jag snabbt att det inte var hästar jag ville jobba med och har provat på en del andra jobb, men just nu jobbar jag som skiftledare på McDonalds.

Rekommenderar denna skola hundra gånger om!