Elever berättar


Wendela

Jag gick på Djurgymnasiet mellan 2016-2019, inriktning hund. Dessa tre år har varit de bästa skolåren jag har någonsin haft! Här har jag haft en härlig och trevlig klass och alla lärare och instruktörer har varit jättebra och engagerade.

Det har varit så spännande att få lära sig mer om hundar både praktiskt och teoretisk. Under mina tre år har jag praktiserat på olika hunddagis i Stockholm, på Hundcampus, ett spår- och sökinlärningscentra i Hällefors. Jag fick också möjligheten att arbeta i på en slädhundsverksamhet uppe i Åre.

Jag har alltid haft svårt med det teoretiska, men här har det funnits lärare och instruktörer som har hjälpt mig igenom det.

Redan innan studenten rekommenderade mina instruktörer mig till ett hunddagis som sökte en dog-walker. Detta ledde till att jag efter studenten hade ett arbete som väntade på mig.


Sandra

Efter tre helt fantastiska år på Djurgymnasiets hundlinje tog jag studenten 2017. Direkt efter studenten började jag jobba på ett hunddagis under sommaren innan jag bytte till min nuvarande arbetsplats. I två år har jag varit platschef på ett hunddagis i Solna och där trivs jag väldigt bra!

Under dagarna pysslar jag med allt ifrån hundpromenader, socialiseringar (hundar som behöver träna på att förstå/bli säkrare på hundspråk), städning, beställningar, fakturering av alla kunder och andra administrativa uppgifter.

I mitt dagliga arbete märker jag hela tiden hur otroligt mycket kunskap jag fått tack vare Djurgymnasiet. Det kan vara allt ifrån att kunna se och förstå vad en liten blick från en hund betyder till att kunna ge träningstips till diverse hundar genom att bara få en muntlig beskrivning av ägarna.

I framtiden är planen att utbilda mig till hundfysioteraput.

Jag önskar att jag kunde uppleva min gymnasietid igen och jag kommer alltid hålla mina tre år på Djurgymnasiet varmt om hjärtat.

Vill du i framtiden jobba med djur – välj Djurgymnasiet för du kommer inte ångra dig!


Nellie

Jag gick inriktning Hund 2015-2018. Linjen hittade jag lite av en slump, men då jag visste att det var djur jag ville arbeta med så var det ett enkelt val att skicka in en ansökan. Ett val som jag aldrig ångrat!

De finaste minnena jag har från tiden på Djurgymnasiet är helt klart de praktiska momenten, både på skolans Hundcenter samt praktiveckorna som gett mig fantastiska erfarenheter. Visar man upp sina bästa sidor under praktiken finns det stor chans till framtida jobberbjudanden och vidare yrkeserfarenheter!

Personalen på skolan är mycket kunniga, pedagogiska och ser alla individer i klassen. Efter tre år känns det mer som en enda stor familj än ”bara en lärarkår”.

Efter studenten flyttade jag till Göteborg och började arbeta på ett litet familjärt hunddagis med fantastiska kunder, hundar och praktikanter där jag kan applicera all kunskap från skolan.

Vad framtiden innehåller har jag inte riktigt bestämt än, då det finns så mycket roligt att arbeta med i hundvärlden. Men att utbilda mig till fysioterapeut eller som hundförare inom tullen står just nu högt upp på listan.


Rebecca

Jag gick på Djurgymnasiet mellan 2013-2016 profil hund. Först jag gick jag ett år på en annan gymnasieskola, men efter  ett besök på Djurgymnasiet så kände jag att det var rätt för mig. En familjär stämning, fräscha lokaler och kunniga samt engagerade lärare/instruktörer tilltalade mig verkligen.

Det jag uppskattade extra mycket under min gymnasietid var alla praktikplatser. Man växer enormt mycket av att få åka iväg och det har även öppnat upp möjligheter till anställning då jag blev erbjuden jobb efter samtliga praktiker.

Efter gymnasiet har jag arbetat på hunddagis, i en av europas största djurbutiker där jag ansvarade för hundavdelningen och idag har jag ett vikariat på Djurgymnasiets Hundcenter. I framtiden så funderar jag på att bli hundförare inom polisen.

Jag är så tacksam för mina år på Djurgymnasiet och det känns såklart extra kul att mina f.d. lärare och instruktörer idag är mina kollegor. Att arbeta på skolan har bara bekräftat mina kollegors engagemang och kompetens ännu mer. De öppnar upp för ett prestigelöst lärande där alla blir sedda.

Om du på något sätt vill arbeta med djur är det Djurgymnasiet du ska välja!


Lina

Jag gick Djurgymnasiet mellan år 2008-2011 i klass Hund-08. Polisutbildningen fanns redan i tankarna då och siktet var inställt på att få jobba som hundförare. Efter studenten jobbade jag några år, bland annat på hunddagis, sedan bestämde jag mig för att söka in till polisen.

Antagningarna innehöll dels fysiska tester så som simning, marklyft och cykling samt olika sorters intervjuer och IQ-test.Skolan antog mig på första försöket. Jag kommer ihåg att jag blev rätt ställd då jag hört att det inte hör till vanligheten att lyckas på första försöket.

Utbildningen har bjudit på alla möjliga utmaningar. För mig som alltid har haft svårt för att koncentrera mig har de teoretiska ämnena varit absolut svårast. Mitt mod har också fått sättas på prov i olika praktiska examinationer, däribland fick vi testa på att agera mot en gärningsman med pepparspray i ögonen.

Under resans gång har jag lärt mig så otroligt mycket om mig själv. Självkänslan och självförtroendet har båda fått sig en stor boost. Jag har klarat av grejer jag aldrig trott att jag ens vågat prova. Nu litar jag på mig själv och vet att jag är väldigt duktig på många saker.

Den 15 nov. 2017) tog jag examen och är nu färdig polis. Någon gång under min karriär siktar jag på att testa på hundföraryrket, men just nu blir det ett par år i radiobil.

Utbildningen var de bästa 2,5 åren i mitt liv och jag rekommenderar den starkt till de som vill göra någonting riktigt spännande!

/Polisassistent Lina 🙂


Sara

Jag gick ut Djurgymnasiet 2011. Först pluggade jag på förskollärarlinjen, men insåg direkt att det inte var min grej. Nu driver jag istället två hunddagis på Kungsholmen och kan inte vara gladare eftersom att promenera och umgås med hundar är två stora hobbies.

Tiden på Djurgymnasiet var de tre bästa åren i mitt liv! Jag har aldrig haft det så roligt som på Djurgymnasiet. Med de bästa klasskamraterna, kurserna och lärarna, så kunde utbildningen inte ha blivit bättre.

Jag tänker alltid tillbaka till Djurgymnasiet med ett stort leende på läpparna!