Elever berättar


Emmy

Jag gick på Djurgymnasiet mellan 2013-2016, inriktning hund. Jag ville verkligen göra någonting roligt av mina gymnasieår och bestämde mig för att följa mitt största intresse; nämligen hund. Under min tid på Djurgymnasiet praktiserade jag bland annat på RSPCA i England, en djurättsorganisation som omhändertar och omplacerar djur som farit illa. Detta kunde jag göra tack vare ett stipendium från skolan. Jag praktiserade också på en jaktlabradorskennel, vilket fick mig att bli kär i just jaktlabradorer. Det är anledningen till att jag nu faktiskt har en egen, haha!

Efter gymnasiet jobbade jag 1 år på hunddagis innan jag började arbeta på Djurgymnasiets hundcenter. Där tog jag hand om alla hundar samt elever som hade sin praktik nere hos oss. Ett fantastiskt givande jobb och jag älskar att Djurgymnasiet är så bra på att fånga upp gamla elever som dom tycker gjort bra ifrån sig!
Jag visste redan innan jag började gymnasiet att jag någon gång ville plugga vidare och nu går jag ämneslärarprogrammet på Södertörns högskola och trivs SÅ bra!
Hundar är fortfarande ett av mina största intressen, men det är ingenting jag vill jobba med resten av mitt liv. Det jag vill säga med det här är att bara för att man går till exempel djursjukvård, hund eller djurpark på gymnasiet är inte framtiden enbart öppen för det. Man kan göra annat också OM man nu skulle vilja det 🙂

Jag är evigt tacksam för mina år på Djurgymnasiet där jag växte som person och fick min djurvårdarexamen – något som jag kommer bära med mig resten av mitt liv 🙂


Wilma

När jag skulle göra mitt gymnasieval 2016 så bestämde jag mig för att välja den skolan och det programmet som verkade roligast. Djurgymnasiet blev då det självklara valet eftersom hundar är ett av mina största intressen. Nu i efterhand är jag väldigt glad över mitt beslut då det visade sig bli de tre bästa skolåren i mitt liv.

När jag började där blev det som en helt ny värld för mig och jag insåg att det finns så mycket man inte vet om djur. Jag har fått kunskaper på denna skola som jag anser att egentligen alla djurägare borde ha. Utöver allt jag har lärt mig på Djurgymnasiet så blev det ett extra plus i kanten att ha så många bra lärare som verkligen brann för sina ämnen.

Ett av mina bästa minnen skoltiden är min praktik på Hundstallet. Hundar som på något sätt har råkat illa ut ligger mig extra varmt om hjärtat så när jag fick reda på att jag skulle dit blev jag överlycklig. Glädjen hundarna visade när de såg en och visste att de skulle få gå sina efterlängtade långpromenader var verkligen något extra.

Nu har jag tagit studenten till sommaren och jag vet ännu inte vad jag ska jobba med i framtiden. Kanske blir det något med djur eller kanske blir det något helt annat. Oavsett vad mitt yrkesval visar sig bli så är jag oerhört glad över att ha gått i denna skola. Även om detta inte är något jag kommer jobba med så har jag nu väldigt bra kunskaper som jag kommer ha bra nytta av i framtiden när jag skaffar min egna hund. Dessutom har jag lärt känna underbara människor från min klass som jag är säker på är vänner för livet.


Wendela

Jag gick på Djurgymnasiet mellan 2016-2019, inriktning hund. Dessa tre år har varit de bästa skolåren jag har någonsin haft! Här har jag haft en härlig och trevlig klass och alla lärare och instruktörer har varit jättebra och engagerade.

Det har varit så spännande att få lära sig mer om hundar både praktiskt och teoretisk. Under mina tre år har jag praktiserat på olika hunddagis i Stockholm, på Hundcampus, ett spår- och sökinlärningscentra i Hällefors. Jag fick också möjligheten att arbeta i på en slädhundsverksamhet uppe i Åre.

Jag har alltid haft svårt med det teoretiska, men här har det funnits lärare och instruktörer som har hjälpt mig igenom det.

Redan innan studenten rekommenderade mina instruktörer mig till ett hunddagis som sökte en dog-walker. Detta ledde till att jag efter studenten hade ett arbete som väntade på mig.


Sandra

Efter tre helt fantastiska år på Djurgymnasiets hundlinje tog jag studenten 2017. Direkt efter studenten började jag jobba på ett hunddagis under sommaren innan jag bytte till min nuvarande arbetsplats. I två år har jag varit platschef på ett hunddagis i Solna och där trivs jag väldigt bra!

Under dagarna pysslar jag med allt ifrån hundpromenader, socialiseringar (hundar som behöver träna på att förstå/bli säkrare på hundspråk), städning, beställningar, fakturering av alla kunder och andra administrativa uppgifter.

I mitt dagliga arbete märker jag hela tiden hur otroligt mycket kunskap jag fått tack vare Djurgymnasiet. Det kan vara allt ifrån att kunna se och förstå vad en liten blick från en hund betyder till att kunna ge träningstips till diverse hundar genom att bara få en muntlig beskrivning av ägarna.

I framtiden är planen att utbilda mig till hundfysioteraput.

Jag önskar att jag kunde uppleva min gymnasietid igen och jag kommer alltid hålla mina tre år på Djurgymnasiet varmt om hjärtat.

Vill du i framtiden jobba med djur – välj Djurgymnasiet för du kommer inte ångra dig!


Nellie

Jag gick inriktning Hund 2015-2018. Linjen hittade jag lite av en slump, men då jag visste att det var djur jag ville arbeta med så var det ett enkelt val att skicka in en ansökan. Ett val som jag aldrig ångrat!

De finaste minnena jag har från tiden på Djurgymnasiet är helt klart de praktiska momenten, både på skolans Hundcenter samt praktiveckorna som gett mig fantastiska erfarenheter. Visar man upp sina bästa sidor under praktiken finns det stor chans till framtida jobberbjudanden och vidare yrkeserfarenheter!

Personalen på skolan är mycket kunniga, pedagogiska och ser alla individer i klassen. Efter tre år känns det mer som en enda stor familj än ”bara en lärarkår”.

Efter studenten flyttade jag till Göteborg och började arbeta på ett litet familjärt hunddagis med fantastiska kunder, hundar och praktikanter där jag kan applicera all kunskap från skolan.

Vad framtiden innehåller har jag inte riktigt bestämt än, då det finns så mycket roligt att arbeta med i hundvärlden. Men att utbilda mig till fysioterapeut eller som hundförare inom tullen står just nu högt upp på listan.


Rebecca

Jag gick på Djurgymnasiet mellan 2013-2016 profil hund. Först jag gick jag ett år på en annan gymnasieskola, men efter  ett besök på Djurgymnasiet så kände jag att det var rätt för mig. En familjär stämning, fräscha lokaler och kunniga samt engagerade lärare/instruktörer tilltalade mig verkligen.

Det jag uppskattade extra mycket under min gymnasietid var alla praktikplatser. Man växer enormt mycket av att få åka iväg och det har även öppnat upp möjligheter till anställning då jag blev erbjuden jobb efter samtliga praktiker.

Efter gymnasiet har jag arbetat på hunddagis, i en av europas största djurbutiker där jag ansvarade för hundavdelningen och idag har jag ett vikariat på Djurgymnasiets Hundcenter. I framtiden så funderar jag på att bli hundförare inom polisen.

Jag är så tacksam för mina år på Djurgymnasiet och det känns såklart extra kul att mina f.d. lärare och instruktörer idag är mina kollegor. Att arbeta på skolan har bara bekräftat mina kollegors engagemang och kompetens ännu mer. De öppnar upp för ett prestigelöst lärande där alla blir sedda.

Om du på något sätt vill arbeta med djur är det Djurgymnasiet du ska välja!


Lina

Jag gick Djurgymnasiet mellan år 2008-2011 i klass Hund-08. Polisutbildningen fanns redan i tankarna då och siktet var inställt på att få jobba som hundförare. Efter studenten jobbade jag några år, bland annat på hunddagis, sedan bestämde jag mig för att söka in till polisen.

Antagningarna innehöll dels fysiska tester så som simning, marklyft och cykling samt olika sorters intervjuer och IQ-test.Skolan antog mig på första försöket. Jag kommer ihåg att jag blev rätt ställd då jag hört att det inte hör till vanligheten att lyckas på första försöket.

Utbildningen har bjudit på alla möjliga utmaningar. För mig som alltid har haft svårt för att koncentrera mig har de teoretiska ämnena varit absolut svårast. Mitt mod har också fått sättas på prov i olika praktiska examinationer, däribland fick vi testa på att agera mot en gärningsman med pepparspray i ögonen.

Under resans gång har jag lärt mig så otroligt mycket om mig själv. Självkänslan och självförtroendet har båda fått sig en stor boost. Jag har klarat av grejer jag aldrig trott att jag ens vågat prova. Nu litar jag på mig själv och vet att jag är väldigt duktig på många saker.

Den 15 nov. 2017 tog jag examen och är nu färdig polis. Någon gång under min karriär siktar jag på att testa på hundföraryrket, men just nu blir det ett par år i radiobil.

Utbildningen var de bästa 2,5 åren i mitt liv och jag rekommenderar den starkt till de som vill göra någonting riktigt spännande!

/Polisassistent Lina 🙂


Sara

Jag gick ut Djurgymnasiet 2011. Först pluggade jag på förskollärarlinjen, men insåg direkt att det inte var min grej. Nu driver jag istället två hunddagis på Kungsholmen och kan inte vara gladare eftersom att promenera och umgås med hundar är två stora hobbies.

Tiden på Djurgymnasiet var de tre bästa åren i mitt liv! Jag har aldrig haft det så roligt som på Djurgymnasiet. Med de bästa klasskamraterna, kurserna och lärarna, så kunde utbildningen inte ha blivit bättre.

Jag tänker alltid tillbaka till Djurgymnasiet med ett stort leende på läpparna!