Vår djuravdelning

På vår djuravdelning får du som elev den praktiska träning och kunskap som krävs för att bli en duktig djurskötare. På Djurgymnasiet får du jobba med ett stort urval av de vanligaste sällskapsdjuren. Lär dig allt du behöver om våra gnagare, fåglar, reptiler och fiskar.

Djuravdelningen i din utbildning

Lär dig allt du behöver inom djurskötsel. Bland annat får du utbildning i artkunskap, foder, hygien, sjukdomstecken och djurens grundläggande behov. Vi ser till att du får alla viktiga delar som behövs för säker och rätt djurhantering.

Djuren är indelade efter djurslag, och i anslutning till djuravdelningen har vi uppfödning av insekter och andra foderdjur. Under lektionerna jobbar du i mindre grupper under handledning av våra tre djurvårdare samt med olika lärare i djurkunskap. Genom såväl praktiska som teoretiska lektioner ger vi dig kunskap om hur du på bästa sätt sköter våra vanligaste sällskapsdjur.

Vill du veta mer?

Vill du veta mer om vår djur avdelning eller hur du söker till Djurgymnasiet? Då är du varmt välkommen att kontakta oss. Du kan även kika in i vårt galleri för att se vilka sällskapsdjur du hittar på vår djuravdelning.

Vill du veta mer om Djurgymnasiet?
Kontakta oss