Elever berättar

Här kan du läsa om vad några av våra före detta elever gör idag.


Alma

Jag gick inriktning Djurpark/sällskapsdjur 2016-2019. De tre åren var de bästa skolåren i mitt liv! Något jag minns lite extra från Djurgymnasiet är alla de praktiska momenten, både de i skolan men speciellt när vi fick komma ut till våra olika praktikplatser  som hunddagis, 4H-gårdar, zoobutiker och till slut djurparker. Jag fick äran att åka hela vägen ner till Nordens ark där jag spenderade fem lärorika och väldigt roliga veckor.

Tre dagar efter studenten började mitt sommarjobb på Agria djurförsäkringar. När sommaren var slut hade jag insett att sitta på kontor inte riktigt var min grej och tog några veckor ledigt. Idag jobbar jag på Vallentuna 4H-gård där även min gamla djurinstruktör från Djurgymnasiet jobbar. Min plan för framtiden är att söka in till Polishögskolan där jag sedan vill utbilda mig till hundförare.

Jag ångrar inte en sekund att jag valde Djurgymnasiet!


Erik

Jag gick på Djurgymnasiet 2013-2016. Det bästa jag minns från skoltiden var det praktiska jag lärde mig om både anläggningar och djur. Särskilt under praktiken då man fick ut och se hur det fungerar på en riktig djurpark. Skolans djuravdelning var alltid ett trevligt ställe som man gärna besökte på rasterna.

Efter jag tog studenten jobbade jag först ett tag som turistguide, gjorde ett eget företag och studerade även lite. Våren 2017 fick jag säsongsjobb på Kolmårdens djurpark och arbetade sedan 2 säsonger med parkens människoapor. Idag är jag fast anställd och arbetar med Kolmårdens hovdjur i safariparken. Utan min utbildning och den erfarenhet jag fick från skolan hade jag aldrig kunnat landa i mitt drömjobb!


Felicia

Jag gick inriktning Djurpark/sällskapsdjur mellan 2013-2016 och jag kunde inte ha valt ett bättre gymnasium då jag vill kunna bidra med något bra inom jobbet. Under de åren fick jag praktisera på en 4H-gård, ett hunddagis, en djuraffär, en djurpark i Norge och sist men inte minst ett rehabiliteringscenter för vilda djur i England.

Jag har jättesvårt att lära mig det teoretiska, men på Djurgymnasiet hade jag inga problem med det då lärarna på skolan var så duktiga i att undervisa.

Efter studenten jobbade jag deltid på Aquaria som guide/kalasvärd och ett hunddagis samt på skolans djuravdelning.

Idag jobbar jag på Stockholms Katthem som djurvårdare och jag trivs så otroligt bra. Känner att jag bidrar med något bra också. Jag jobbar fortfarande på skolans djuravdelning men bara under helgerna.


Moa

Jag gick linjen djursjukvård på Djurgymnasiet åren 2017-2019. När jag tänker tillbaka på min gymnasietid så tänker jag främst på det trygga och hemtrevliga klimatet som skolan hade. Klasskompisarna tillsammans med lärarna och kurserna gjorde det väldigt roligt att gå till skolan.

Något annat jag minns med glädje är praktikperioderna som jag hade på djursjukhus. Dessa värdefulla veckor gav mig möjlighet att utöva det jag hade lärt mig i klassrummet och inte minst lära mig mer om hur det är att jobba inom djursjukvård. Med erfarenheterna jag samlade på mig där blev jag än mer säker på att det var detta jag ville jobba med i framtiden.

Tack vare fina rekommendationer från skolan fick jag ett sommarvikariat på Evidensia Djurkliniken Nacka där jag började jobba tre dagar efter studenten. Nu är sommaren över och jag kommer att bli kvar på kliniken ett år framåt.

Jag är så tacksam för den roliga gymnasietiden jag fick och alla dörrar som Djurgymnasiet har öppnat för mig! Om jag skulle gå tillbaka i tiden och välja gymnasium på nytt hade jag valt Djurgymnasiet igen, alla dagar i veckan.


Julia

Jag tog studenten i juni 2019 från inriktning Djurpark/Sällskapsdjur. Lektionerna på skolans djuravdelning var otroligt givande och roliga med väldigt tillmötesgående och duktiga djurvårdare. Samt lärarnas engagemang på föreläsningarna i skolan som gjorde att mitt intresse för djur bara ökade och ökade för varje dag. Så skolans stora plus är alla fantastiska och yrkeskunniga lärare som har betytt massvis för mig både under min skolgång och efter studenten.

Under min gymnasietid så fick jag jobb på Skansen efter jag haft min praktik där och jobbade där under ett års tid som timanställd på deras avdelning för tama djur och på Lill-Skansen. Sen direkt efter studenten började jag jobba som sommarvikarie på Hamra Gård som är DeLavals försöksgård med mjölkkor. Efter sommaren fick jag ett heltidsjobb som djurskötare på en bondgård i Örsundsbro där jag fick jobba med både kor, grisar, får och höns samt ansvara över fåren på gården.

Jag är så glad att jag valde just Djurgymnasiet som öppnat upp så många möjligheter för mig!


Johan

Jag heter Johan Deander och gick på Djurgymnasiet 2004-2007, inriktning Djurpark. Har länge varit intresserad av djur och speciellt vilda djur och djurparker, så därför passade denna utbildning mig perfekt för att försöka nå mitt drömjobb som djurvårdare. Skolarbetet var så mycket roligare än på högstadiet, framförallt tack vare djurkurserna.

Min första praktik i årskurs ett var på ett hunddagig. Kul, men det var djurparkspraktikerna jag såg fram emot mest. I årskurs två fick jag vara på Skansen-Akvariet 5 veckor. Tydligen gjorde jag ett gott intryck, eftersom jag blev erbjuden att sommarjobba där i deras klapp- och kramhörna och som lemurvakt. Jag arbetar fortfarande där och gör allt från att sitta i kassan till att arbeta som djurvårdare och jag trivs oerhört bra, både med arbetsuppgifterna och med kollegorna.

Tredje läsåret var jag 5 veckor på Kolmårdens Djurpark och Kolmårdens Tropicarium. Jag gjorde även en kortare praktikperiod på Tropikariet i Helsingborg och en vecka på Parken Zoo. Alla dessa veckor var väldigt lärorika och jag kommer att minnas dem med glädje.

Förutom att jobba på Skansen-Akvariet jobbar jag också på Skansen och jag känner att djurvårdarjobbet definitivt är något jag vill hålla på med i framtiden. Om jag själv får bestämma så jobbar jag fortfarande som djurvårdare om 10 år, frågan är bara var…


Therese

Jag gick djurparkslinjen på underbara Djurgymnasiet Stockholmåren 2003-2006. Jag hade min djurparkspraktik på Bay Beach Wildlife Sanctuary i USA och djursjukvårdarpraktiken på SLU i Uppsala. Efter studenten åkte jag till Australien i 8 månader för att få ännu mer erfarenhet av djurskötsel. Där jobbade jag med mjölkgetter och boskap. Efter en tid som ID-kortstillverkare saknade jag djuren och sökte in till Natur- och faunavård på Klarälvdalens folkhögskola. Jag fick sedan jobb som djurskötare på Ystad Djurpark men mitt riktiga drömjobb fick jag på Skansen i Stockholm bland sälar och uttrar!

Så kämpa på framtida djurskötare! Njut av tiden på Djurgymnasiet och samla på er så mycket kunskap ni kan, så kommer ni att lyckas!


Emma

Direkt efter studenten 2011 flyttade jag upp till Sundsvall i ett halvår för att arbeta på Veterinärhuset Södra berget, där jag också praktiserat. När mitt vikariat där tog slut flyttade jag hem igen och började söka jobb.

Jag fick jobb som djurvårdare på Bagarmossens djursjukhus och spenderade mina dagar på vårdavdelningen, mottagningen och akuten, men även mycket på röntgen.

2014 erbjöds jag ett jobb som djurvårdare på Djursjukhuset Sundsvall vilket jag tackade ja till. Där är jag nu kvar efter två års tjänstledighet för att plugga musikalartist på folkhögskola. Min tjänst idag är djurvårdare med ansvar för mottagningen och akuten. Nu i vinter ska jag även påbörja kursen för att bli djurvårdare på nivå 3.

Min tid på Djurgymnasiet gav mig en bred grund att stå på, och utbildningen har gett mig ett yrke där jag ständigt har möjlighet att utvecklas och att lära mig nya saker!


Lina

Jag gick Djurgymnasiet mellan år 2008-2011 i klass Hund-08. Polisutbildningen fanns redan i tankarna då och siktet var inställt på att få jobba som hundförare. Efter studenten jobbade jag några år, bland annat på hunddagis, sedan bestämde jag mig för att söka in till polisen.

Antagningarna innehöll dels fysiska tester så som simning, marklyft och cykling samt olika sorters intervjuer och IQ-test.Skolan antog mig på första försöket. Jag kommer ihåg att jag blev rätt ställd då jag hört att det inte hör till vanligheten att lyckas på första försöket.

Utbildningen har bjudit på alla möjliga utmaningar. För mig som alltid har haft svårt för att koncentrera mig har de teoretiska ämnena varit absolut svårast. Mitt mod har också fått sättas på prov i olika praktiska examinationer, däribland fick vi testa på att agera mot en gärningsman med pepparspray i ögonen.

Under resans gång har jag lärt mig så otroligt mycket om mig själv. Självkänslan och självförtroendet har båda fått sig en stor boost. Jag har klarat av grejer jag aldrig trott att jag ens vågat prova. Nu litar jag på mig själv och vet att jag är väldigt duktig på många saker.

Den 15 nov. 2017) tog jag examen och är nu färdig polis. Någon gång under min karriär siktar jag på att testa på hundföraryrket, men just nu blir det ett par år i radiobil.

Utbildningen var de bästa 2,5 åren i mitt liv och jag rekommenderar den starkt till de som vill göra någonting riktigt spännande!

/Polisassistent Lina


Harriet

Jag heter Harriet och har alltid vetat att det är med djur och omvårdnaden av dessa som jag vill hålla på med och därför valde jag att på gymnasiet läsa inriktningen Djursjukvård och den lade en väldigt bra grund för mig. Eftersom jag var inställd på att läsa till veterinär efter gymnasiet var jag tvungen att först läsa ett naturvetenskapligt basår direkt efter mina studier för att få behörigheten. Efter basåret  jobbade jag ett år för att ha råd att eventuellt studera till veterinär utomlands. Jag visste, och vet fortfarande, hur svårt det är att ta sig in på veterinärutbildningen i Sverige.

Efter att jag jobbat ett år, sökte jag istället till djursjukskötareutbildningen och tänkte att det nog var det jag ville hålla på med. Utbildningen var fantastisk och jag trivdes jättebra och fick använda alla mina kunskaper jag fått på gymnasiet. Men jag kände att jag ville veta mer om allt det medicinska. Vi läste väldigt mycket om omvårdnaden, men snuddade bara lite på ytan när det kom till det medicinska. Och jag ville ju veta ALLT om det. Så jag kom fram till att det var veterinär jag skulle bli i alla fall. Parallellt med djursjukskötareutbildningen pluggade jag de kurser jag behövde komplettera med. Det tog väldigt mycket tid, men i slutändan gick det bra. Jag klarade det! Jag kom in på veterinärutbildningen och lever nu min dröm kan man säga. Jag älskar det! Det är otroligt mycket plugg, otroligt utmattande och svårt, men också så fantastiskt, otroligt ROLIGT! Jag ångrar inte en sekund att jag sökte in till veterinärutbildningen.

Och att jag gick på Djurgymnasiet? Det ångrar jag inte ens en tiondels sekund!


Rebecca

Jag gick ut profil Hund på Djurgymnasiet 2016. Jag valde Djurgymnasiet framför andra gymnasium med samma profil eftersom man får träna andras hundar och inte bara sin egen (som man ändå tränar). På så sätt fick jag erfarenhet av ett större antal hundar och olika raser, vilket är en bra grund när jag nu utbildar mig till SBK-instruktör.

Djurgymnasiet har också väldigt bra praktikplatser som individanpassas efter varje elevs behov och intresse. Jag har blivit erbjuden jobb efter samtliga mina praktikperioder och idag jobbar jag heltid på ”Hund i Stan” och har jobbat här sedan dagen efter studenten. Utöver mina vanliga arbetsuppgifter som hundskötare är jag bl.a. handledare för alla som praktiserar hos oss. I framtiden vill jag jobba som hundförare inom polisen eller som väktare.


Emmy

Emmy heter jag och tog studenten sommaren 2016 efter att ha gått Djurgymnasiet inriktning Hund. Jag satsade hårt på skolan och gick ut med väldigt fina betyg och omdömen. Genom dessa betyg och fina omdömen fick jag åka till fantastiska praktikplatser och samlade på mig fantastiska erfarenheter.

Sedan i höstas jobbar jag på skolan Hundcenter och jag trivs så himla bra! Fantastiska kollegor och hundar som jag ser fram emot att träffa varje dag!

I framtiden vill jag troligtvis plugga vidare, till vad vet jag inte än. Det får tiden utvisa!


Jessica

Sommaren 2009 tog studenten och fick sommarjobb på en smådjursklinik. På hösten kom jag in på Djursjukskötarprogrammet i Skara, ett högskoleprogram på 3 år. Numera är jag Leg. Djursjukskötare och har fast anställning som på ett djursjukhus i Stockholm.

Djurgymnasiet passade perfekt för mig, då jag redan när jag sökte gymnasium visste att jag ville arbeta inom djursjukvården. På Djurgymnasiet fick jag läsa intressanta kurser och lära mig massor om det som jag tycker är intressant samtidigt som jag fick hjälp och möjlighet att klara av att få de betyg som krävdes för att läsa vidare på min drömutbildning. Men framförallt fick jag tre väldig roliga år på gymnasiet!


Sara

Jag gick ut Djurgymnasiet 2011. Först pluggade jag på förskollärarlinjen, men insåg direkt att det inte var min grej. Nu driver jag istället två hunddagis på Kungsholmen och kan inte vara gladare eftersom att promenera och umgås med hundar är två stora hobbies.

Tiden på Djurgymnasiet var de tre bästa åren i mitt liv! Jag har aldrig haft det så roligt som på Djurgymnasiet. Med de bästa klasskamraterna, kurserna och lärarna, så kunde utbildningen inte ha blivit bättre.

Jag tänker alltid tillbaka till Djurgymnasiet med ett stort leende på läpparna!


Karoliina

Två dagar efter att jag tagit studenten 2011 åkte jag till Strömsholm för att arbeta på Regiondjursjukhuset, som idag heter Specialistdjursjukhuset Hund och Katt. Jag blev anställd som sommarvikarie och arbetade där över sommaren. Sedan bar det av till Solsidans Djurklinik, där jag arbetade i ungefär 3 månader. Nu är jag tillbaka på Specialistdjursjukhuset Hund och Katt i Strömsholm och arbetar som djursjukvårdare.

Mina år på Djurgymnasiet var toppen samtidigt som det var jobbigt. Jag lärde mig så himla mycket och kommer alltid att vara mer än tacksam för det. Utan Djurgymnasiet vet jag inte alls hur det gått. Visst var det tufft, riktigt långa dagar och massor att plugga på, men det var så värt det när jag tänker tillbaka på det idag.

Så tusen, tusen tack Djurgymnasiet! Er glömmer jag aldrig!


Sofia

Jag tog studenten 2007 och började som halvårspraktikant på Arninge Djurklinik två dagar efter jag tagit studenten. Jag hade varit på praktik där under min tid på Djurgymnasiet. Fick sedan provanställning i ett halvår efter det och sedan fast anställning direkt. Jag fick då även röntgenansvaret på kliniken. Sedan dess har jag gått ifrån det ansvaret till avdelningsansvarig för rehabiliteringsdelen samt marknadsansvarig på kliniken (sköter hemsidan och annonserna). Jag trivs väldigt bra.

Tiden på Djurgymnasiet var roliga och bra år. Lärde mig mycket och fick många nya vänner.


Vill du veta mer om Djurgymnasiet?
Kontakta oss