Praktik

Vi är ett gymnasium med stort fokus på praktik. När du pluggar på Djurgymnasiet får du därför hela 15 veckors praktik. Många av våra tidigare elever har dessutom hittat sitt drömjobb under praktiken. Kanske gör du det också!

Tack vare att vi är ett gymnasium med mycket praktik får du en unik möjlighet att se och deltaga i ditt kanske framtida yrke. Du behöver inte känna stress över att själv hitta en praktikplats, vår praktiksamordnare hjälper dig med det. Dessutom är det inte ovanligt att våra elever får arbete under helger, sommarlov och efter skolan via sina praktikplatser.

Stort kontaktnät = Stora möjligheter

Med ett stort kontaktnät och många samarbetspartners har vi många ställen att erbjuda praktik på. Vi jobbar löpande med att kvalitetssäkra våra praktikplatser för att du som elev ska få ut det mesta av din utbildning. Att testa på arbetslivet tillsammans med djur är det absolut bästa sättet för att förbereda sig inför yrkeslivet, men också för att hitta just det yrke du vill satsa på. Då kan du sätta upp målet för universitets- och högskolestudier som tar dig hela vägen till drömyrket.

Praktikplatserna är spridda över hela landet, så att dina veckor hamnar utanför Stockholm är ingen omöjlighet. Djurgymnasiet betalar självklart resor, boende och lunch under perioden.

Praktikperioder

Åk 1: Två veckor på hösten och tre på våren
Åk 2: Fem veckor
Åk 3: Fem veckor

Vill du veta mer om Djurgymnasiet?