djurpark

Inriktning Djurpark/Sällskapsdjur

Älskar du, precis som vi, alla sorters djur? Perfekt! Då är det här utbildningen för dig. Ditt breda djurintresse för såväl sällskapsdjur som exotiska djur kan vara början på ditt framtida yrke. På inriktning Djurpark/Sällskapsdjur får du tre fantastiskt roliga och spännande år med teori och en stor dos praktik tillsammans med alla möjliga djur. Dessutom får du grunden till att läsa vidare på högskola efter slutförda studier hos oss.

På vår djuravdelning får du den kunskap och praktiska träning som krävs för att bli en bra djurvårdare. Här hittar du en stor variation av våra vanligaste sällskapsdjur; kaniner, gnagare, fåglar, reptiler och fiskar. Vi har även ett mycket populärt Hundcenter.

Många lektioner hålls på Skansen i både årskurs 1 och 2. Då får du tillsammans med Skansens djurvårdare praktisk träning i att arbeta som djurskötare på en djurpark. Inriktning Djurpark/Sällskapsdjur ger dig dessutom all kunskap som behövs och möjlighet att bli certifierad enligt Jordbruksverkets krav för att få arbeta i en zoobutik.

Här jobbar några av våra före detta elever:

Aquaria
Kolmårdens Djurpark
Orsa björnpark
Namnskogen i Norge
Skansen
Skansen-Akvariet
Arken zoo
Bromma Zoomarknad
Aspuddsparken
Hundstallet
Kattstallet
Solna hunddagis

Vill du veta mer om Djurgymnasiet?
Kontakta oss