Elever berättar


Alma

Jag gick inriktning Djurpark/sällskapsdjur 2016-2019. De tre åren var de bästa skolåren i mitt liv! Något jag minns lite extra från Djurgymnasiet är alla de praktiska momenten, både de i skolan men speciellt när vi fick komma ut till våra olika praktikplatser  som hunddagis, 4H-gårdar, zoobutiker och till slut djurparker. Jag fick äran att åka hela vägen ner till Nordens ark där jag spenderade fem lärorika och väldigt roliga veckor.

Tre dagar efter studenten började mitt sommarjobb på Agria djurförsäkringar. När sommaren var slut hade jag insett att sitta på kontor inte riktigt var min grej och tog några veckor ledigt. Idag jobbar jag på Vallentuna 4H-gård där även min gamla djurinstruktör från Djurgymnasiet jobbar. Min plan för framtiden är att söka in till Polishögskolan där jag sedan vill utbilda mig till hundförare.

Jag ångrar inte en sekund att jag valde Djurgymnasiet!


Erik

Jag gick på Djurgymnasiet 2013-2016. Det bästa jag minns från skoltiden var det praktiska jag lärde mig om både anläggningar och djur. Särskilt under praktiken då man fick ut och se hur det fungerar på en riktig djurpark. Skolans djuravdelning var alltid ett trevligt ställe som man gärna besökte på rasterna.

Efter jag tog studenten jobbade jag först ett tag som turistguide, gjorde ett eget företag och studerade även lite. Våren 2017 fick jag säsongsjobb på Kolmårdens djurpark och arbetade sedan 2 säsonger med parkens människoapor. Idag är jag fast anställd och arbetar med Kolmårdens hovdjur i safariparken. Utan min utbildning och den erfarenhet jag fick från skolan hade jag aldrig kunnat landa i mitt drömjobb!


Felicia

Jag gick inriktning Djurpark/sällskapsdjur mellan 2013-2016 och jag kunde inte ha valt ett bättre gymnasium då jag vill kunna bidra med något bra inom jobbet. Under de åren fick jag praktisera på en 4H-gård, ett hunddagis, en djuraffär, en djurpark i Norge och sist men inte minst ett rehabiliteringscenter för vilda djur i England.

Jag har jättesvårt att lära mig det teoretiska, men på Djurgymnasiet hade jag inga problem med det då lärarna på skolan var så duktiga i att undervisa.

Efter studenten jobbade jag deltid på Aquaria som guide/kalasvärd och ett hunddagis samt på skolans djuravdelning.

Idag jobbar jag på Stockholms Katthem som djurvårdare och jag trivs så otroligt bra. Känner att jag bidrar med något bra också. Jag jobbar fortfarande på skolans djuravdelning men bara under helgerna.


Julia

Jag tog studenten i juni 2019 från inriktning Djurpark/Sällskapsdjur. Lektionerna på skolans djuravdelning var otroligt givande och roliga med väldigt tillmötesgående och duktiga djurvårdare. Samt lärarnas engagemang på föreläsningarna i skolan som gjorde att mitt intresse för djur bara ökade och ökade för varje dag. Så skolans stora plus är alla fantastiska och yrkeskunniga lärare som har betytt massvis för mig både under min skolgång och efter studenten.

Under min gymnasietid så fick jag jobb på Skansen efter jag haft min praktik där och jobbade där under ett års tid som timanställd på deras avdelning för tama djur och på Lill-Skansen. Sen direkt efter studenten började jag jobba som sommarvikarie på Hamra Gård som är DeLavals försöksgård med mjölkkor. Efter sommaren fick jag ett heltidsjobb som djurskötare på en bondgård i Örsundsbro där jag fick jobba med både kor, grisar, får och höns samt ansvara över fåren på gården.

Idag jobbar som djurvårdare på SLU med framförallt kor på idisslarklinken, men också undervisningshästarna, hundarna och grisarna.

Jag är så glad att jag valde just Djurgymnasiet som öppnat upp så många möjligheter för mig!


Johan

Jag heter Johan Deander och gick på Djurgymnasiet 2004-2007, inriktning Djurpark. Har länge varit intresserad av djur och speciellt vilda djur och djurparker, så därför passade denna utbildning mig perfekt för att försöka nå mitt drömjobb som djurvårdare. Skolarbetet var så mycket roligare än på högstadiet, framförallt tack vare djurkurserna.

Min första praktik i årskurs ett var på ett hunddagig. Kul, men det var djurparkspraktikerna jag såg fram emot mest. I årskurs två fick jag vara på Skansen-Akvariet 5 veckor. Tydligen gjorde jag ett gott intryck, eftersom jag blev erbjuden att sommarjobba där i deras klapp- och kramhörna och som lemurvakt. Jag arbetar fortfarande där och gör allt från att sitta i kassan till att arbeta som djurvårdare och jag trivs oerhört bra, både med arbetsuppgifterna och med kollegorna.

Tredje läsåret var jag 5 veckor på Kolmårdens Djurpark och Kolmårdens Tropicarium. Jag gjorde även en kortare praktikperiod på Tropikariet i Helsingborg och en vecka på Parken Zoo. Alla dessa veckor var väldigt lärorika och jag kommer att minnas dem med glädje.

Förutom att jobba på Skansen-Akvariet jobbar jag också på Skansen och jag känner att djurvårdarjobbet definitivt är något jag vill hålla på med i framtiden. Om jag själv får bestämma så jobbar jag fortfarande som djurvårdare om 10 år, frågan är bara var…


Therese

Jag gick djurparkslinjen på underbara Djurgymnasiet Stockholmåren 2003-2006. Jag hade min djurparkspraktik på Bay Beach Wildlife Sanctuary i USA och djursjukvårdarpraktiken på SLU i Uppsala. Efter studenten åkte jag till Australien i 8 månader för att få ännu mer erfarenhet av djurskötsel. Där jobbade jag med mjölkgetter och boskap. Efter en tid som ID-kortstillverkare saknade jag djuren och sökte in till Natur- och faunavård på Klarälvdalens folkhögskola. Jag fick sedan jobb som djurskötare på Ystad Djurpark men mitt riktiga drömjobb fick jag på Skansen i Stockholm bland sälar och uttrar!

Så kämpa på framtida djurskötare! Njut av tiden på Djurgymnasiet och samla på er så mycket kunskap ni kan, så kommer ni att lyckas!