Profil Hund

Den här profilen vänder sig till dig som har hunden som ditt stora fritidsintresse. Du kan se fram emot tre roliga och spännande år där teori varvas med mycket praktisk hundträning. Djurgymnasiet har ett eget Hundcenter med lektionssal, stor inomhushall för hundträning och ett hunddagis med plats för 35-50 hundar.

I din utbildning kommer du att få lära dig om olika hundraser, hundens skötsel och vård, hundens beteende, historia och betydelse för människan. Du kommer också att få kunskap om olika användningsområden för hundar i människans tjänst, till exempel servicehundar, polishundar, specialsökhundar med mera.

Genom praktiska övningar får du träna olika inlärningsformer, och olika hundsporter till exempel agility, freestyle, spår och drag. På vårt hunddagis får du träffa hundar av alla möjliga raser. Det ger dig unika möjligheter att träna och lära känna olika typer av hundar. Genom hunddagiset ges också en möjlighet för alla elever att ha tillgång till hund i undervisningen även om man inte äger en egen hund.

Alla våra hundelever får möjlighet att utbilda sig till allmänlydnadsinstruktör under sin gymnasietid. Detta sker genom ett samarbete mellan Svenska Brukshundklubben och Djurgymnasiet.

Praktik

Du kan se fram emot 15 veckors praktik under dina tre år. De är en mycket viktig del av din utbildning och förbereder dig på bästa sätt inför yrkeslivet. Djurgymnasiet har många praktikplatser att erbjuda där du har möjlighet att pröva på olika hundyrken. Exempel på praktikplatser kan vara hunddagis, trim, hundrehabilitering, hos olika hundtränare och hunduppfödare. Många av våra elever hittar sitt drömjobb under just praktiken.

Framtid

Hundar är inte längre bara en hobby utan en framtidsbransch. Din framtida arbetsplats kan vara på hunddagis, trim eller inom vård och turism. Du får också den kunskap som krävs för att starta ett hunddagis eller hundpensionat enligt Jordbruksverkets krav.

Sedan 2004 har vi i profil Hund utbildat många elever som idag arbetar inom sitt drömyrke, t.ex. driver eget hunddagis, arbetar på trim eller är hundinstruktör.