bunny-and-vet

Inriktning Djursjukvård

Drömmer du om att få hjälpa sjuka djur att bli friska? Då är vår inriktning Djursjukvård helt rätt för dig! I denna utbildning tar du första steget mot ett jobb som djurvårdare på djursjukhus eller veterinärklinik. Du får även rätt kunskaper för att kunna studera vidare på högskola. Tre intressanta och roliga år tillsammans med en stor variation av djur väntar dig hos oss på Djurgymnasiet!

Skolans egna Hundcenter kommer vara platsen för många av dina lektioner. Här får du möjlighet till praktisk utbildning inom bland annat tassbandagering, medicinering, enklare hälsokontroller samt hur man assisterar veterinärer vid undersökningar. Vi har också en speciell lektionssal för dessa lektioner som är utrustad med många instrument, läkemedel, bandagematerial och annat som eleverna lär sig använda och kunna namnen på.  Eleverna har också lektioner på skolans djuravdelning där de lär sig sköta och hantera kaniner, gnagare, reptiler, fåglar med mera.

Dessutom kommer du bland annat att lära dig:

  • Anatomi
  • Fysiologi
  • Sjukdomslära
  • Behandlingar
  • Friskvård
  • Utfodring
  • Vård av sjuka djur

D9 – Grundkurs i läkemedelshantering

Alla elever som läser djursjukvård får möjlighet att ta D9 examen vilket är en kurs i läkemedelshantering och som ger titeln Djurvårdare på utökad nivå 2. Det ger goda möjligheter att direkt få jobb på djurklinik eller djursjukhus.

Nytt för i år – Skolans egna djurklinik

Vi är Stockholms enda gymnasieskola som har en egen djurklinik! Animallogos Djurhälsa är en nystartad klinik med inriktning exotic. Det innebär att vi tar emot reptiler, fåglar, kaniner och gnagare. Eleverna på inriktning Djursjukvård kommer få möjlighet att ha lektioner på kliniken med en veterinär.

Testa dina färdigheter under praktikveckorna

Det bästa sättet att lära sig sitt drömjobb är att faktiskt testa på det. Under 15 veckor får du göra just detta när du är ute på praktik under dina tre år hos oss. Många av dessa veckor kommer du att spendera på djursjukhus eller veterinärklinik. Vi hjälper dig att hitta en rolig och lärorik praktik som matchar dina drömmar. Praktikplatserna finns över hela Sverige, från norr till söder.

Första steget mot din framtid börjar hos oss

Efter att du gått vår inriktning Djursjukvård blir du Djurvårdare på utökad nivå 2, något som är mycket eftertraktat på arbetsmarknaden idag. Vill du sedan ta dig till nästa nivå så kan denna utbildning göra dig redo för att studera vidare till legitimerad djursjukskötare. Är siktet inställt på att bli veterinär? Då startar du denna spännande resa med ett naturvetenskapligt basår på universitet eller Komvux efter din utbildning hos oss.

Här jobbar några av våra före detta elever:

Arninge djurklinik
Anicura Albano
Anicura Bagarmossen
Djurakuten
Haninge djurklinik
Roslagstulls djurklinik
Södra djursjukhuset
Västerorts djurklinik
Årstakliniken

Vill du veta mer om Djurgymnasiet?