hund_inriktningssida_stor-bild

Inriktning Hund

Vem drömmer inte om att få jobba med hundar, dessa fantastiska djur? Hos oss på Djurgymnasiet kan du se fram emot tre roliga och spännande år där teori mixas med mycket praktisk hundträning. Vi är det perfekta valet av gymnasium för dig som älskar hundar och i framtiden vill jobba inom området!

Vi är stolta över att som enda gymnasium i Stockholm kunna erbjuda elever tillgång till hundar i undervisningen. Detta är möjligt genom skolans eget Hundcenter som ligger i samma byggnad och är en del av Djurgymnasiet. Vårt nybyggda och toppmoderna Hundcenter har ett hunddagis med plats för 40 hundar, en inomhushall för hundträning och en avdelning för trim och bad. Här kommer mycket av din studietid att spenderas. Även om du inte har en egen hund får du genom vårt Hundcenter tillgång till hund under hela gymnasietiden. Dagishundarna ger alla elever möjlighet att få den utmaning och träning som de behöver för sin egna utveckling. Lär dig allt värt att veta om olika hundraser, skötsel och vård av hund, deras beteende, historia och betydelse för människan. Vi lär dig om yrken där hunden har stor betydelse för människans livsstil och arbete, exempelvis servicehundar, polishundar, specialsökhundar och mycket mer..

Men roligast av allt – Du får träna praktiskt och umgås med hundarna regelbundet under din utbildning. Allt från praktiska övningar för att träna olika inlärningsformer till olika hundsporter som agility, freestyle, spår och drag står på schemat. Du möter alla möjliga raser och får en unik möjlighet att lära känna och träna olika typer av hundar.

Hundutbildning med praktik

Prova på hur det är att jobba med hundar! När du går utbildning med inriktning Hund hos oss så får du hela 15 veckors praktik under dina tre år. Vi har många praktikplatser runt om i landet att erbjuda, där du får möjlighet att testa på olika hundyrken. Det kan vara allt från hunddagis, trim och hundrehabilitering till hundtränare och hunduppfödare. Många hittar här sina drömjobb, och ibland även extrajobb under studietiden.

Din hobby kan bli ditt framtidsyrke

Hundar är inte bara en hobby – Det är en framtidsbransch. Vart din framtida arbetsplats kommer vara kan bara dina drömmar och visioner sätta stopp för. Kanske kommer du driva ett hunddagis, kanske jobbar du som hundtränare eller så lockar vård och turism. Om hunddagis eller hundpensionat är din högsta önskan så blir du garanterat glad över att vi ger dig all den kunskap du behöver för att kunna starta något av dessa enligt Jordbruksverkets krav.

Vi har sedan 2004 utbildat många elever med samma mål som du har. Flera av dem arbetar idag med sitt drömyrke tillsammans med människans bästa vän.

Här arbetar några av våra före detta elever:

Dogplanet
Djurgymnasiet Hundcenter
Försvarets hundenhet
Huvudsta hunddagis
Pyttelitens hunddagis
Saras hundfritids
Solna hunddagis
Trygga hund
Vega hundcenter

Vill du veta mer om Djurgymnasiet?