hund_inriktningssida_stor-bild

Inriktning Hund

Vem drömmer inte om att få jobba med hundar, dessa fantastiska djur? I vår inriktning Hund kan du se fram emot tre roliga och spännande år där teori mixas med mycket praktisk hundträning. Vi är det perfekta valet av gymnasium för dig som älskar hundar!

Vårt eget Hundcenter har lektionssal, stor inomhushall för hundträning samt ett hunddagis där vi i dagsläget har 30 hundar. Här kommer mycket av din studietid att spenderas. Lär dig allt värt att veta om olika hundraser, skötsel och vård av hund, deras beteende, historia och betydelse för människan. Vi lär dig om yrken där hunden har stor betydelse för människans livsstil och arbete, exempelvis servicehundar, polishundar, specialsökhundar osv.

Men roligast av allt – Du får träna praktiskt och umgås med hundarna regelbundet under din utbildning. Allt från praktiska övningar för att träna olika inlärningsformer till olika hundsporter som agility, freestyle, spår och drag står på schemat. Du möter alla möjliga raser och får en unik möjlighet att lära känna och träna olika typer av hundar. Även om du inte har en egen hund får du genom vårt Hundcenter tillgång till hund igenom hela gymnasietiden.

Hundutbildning med praktik

Prova på hur det är att jobba med hundar! När du går utbildning med inriktning Hund hos oss så får du hela 15 veckors praktik under dina tre år. Vi har många praktikplatser runt om i landet att erbjuda, där du får möjlighet att testa på olika hundyrken. Det kan vara allt från hunddagis, trim och hundrehabilitering till hundtränare och hunduppfödare. Många hittar här sina drömjobb, och ibland även extrajobb under studietiden.

Din hobby kan bli ditt framtidsyrke

Hundar är inte bara en hobby – Det är en framtidsbransch. Vart din framtida arbetsplats kommer vara kan bara dina drömmar och visioner sätta stopp för. Kanske kommer du driva ett hunddagis, kanske jobbar du som hundtränare eller så lockar vård och turism. Om hunddagis eller hundpensionat är din högsta önskan så blir du garanterat glad över att vi ger dig all den kunskap du behöver för att kunna starta något av dessa enligt Jordbruksverkets krav.

Vi har sedan 2004 utbildat många elever med samma mål som du har. Flera av dem arbetar idag med sitt drömyrke tillsammans med människans bästa vän.

Här arbetar några av våra före detta elever:

Arken zoo
Dogplanet
Djurgymnasiet Hundcenter
Hund i stan
Pyttelitens hunddagis
Saras hundfritis
Solna hunddagis
Vickans hundtrim

Vill du veta mer om Djurgymnasiet?
Kontakta oss